50-luvun leivinalusta

En ymmärrä miksei uusiin keittiöihin rakenneta enää leivinalustoja. Meidän keittiön vanhasta osasta löytyy sellainen, suoraan 50-luvulta. Edellisestä vuokrakämpästäkin löytyi ja aina se oli käytössä, jos pullaa leipoi. Niin tulee olemaan tämäkin.

Leivinalusta oli varmaan puhtain ja hyväkuntoisin asia, mitä tästä kämpästä löytyi silloin kun saatiin avaimet tänne. Keittiö oli edellisten omistajien jäljiltä kohtuu törkyinen, mutta leivinalusta kiilsi puhtauttaan. No kiilsi ja kiilsi, käytetty se toki oli ja hienosti kulunut siitä kohtaa, missä joku mummo oli pullaa pyöritellyt. Epäilen vahvasti, ettei edelliset asukkaat ole alustaan koskeneet, vaan pullantuoksut on siinä vielä heitäkin edeltävän asukkaan jäljiltä.

50-luvun leivinalusta

50-luvun leivinalusta

50-luvun leivinalusta


Kauniita tärähtäneitä pullia ja ihana roskalavalta vohkittu peili. On muuten ihan mahdotonta kuvata pimeinä iltoina, ilman jalustaa, vanhalla kameranrotiskolla edes jokseenkin fiksuja kuvia. Koittakaa kestää, kyllä se kesä (= valo) joskus tulee takasin.

Kuvasin kuitenkin samalla tuota meidän keittiön vanhaa osaa. Alunperinhän meillä oli ajatus, että keittiö ehkä menisi uusiksi putkirempan yhteydessä. No ei mene hetkeen, kun keksittiin parempi kohde tuhlata rahaa (häät). Katsotaan sitä keittiötä uusiksi taas joskus 10 vuoden päästä, kun ollaan rikkaita ;) Pari hyllyä ja ovi tuonne jääkaapin päälle kyllä pitäisi pikku hiljaa saada, ne on jotenkin vaan jäänyt tekemättä. 

Toistaiseksi tuo puoli keittiötä on kuitenkin osoittautunut ihan toimivaksi, enkä oikeastaan ihan heti haluaisikaan luopua noista keittiön vanhoista kaapeista. Ne on vaan jotenkin niin söpön retroja. Ja mihin sen leivinalustan muka piilottaisin, jos sille ei olisi enää kaapin rungossa tilaa?

50-luvun leivinalusta

50-luvun leivinalusta

50-luvun leivinalusta

Piia

Olen 23v. web-suunnittelija, kotona 2 kissaa ja 1 mies. Eka oma kämppä ostettiin loppu vuodesta 2013 ja nyt seuraillaan blogissa sitten sen remontointia ja sisustusta.

2 kommenttia:

  1. Mullakin on tuollainen leivinalusta, pappani tekemä! Silloin kun ruvettiin keittiöremppaa suunnittelemaan niin äitini sanoi, että muista sitten suunnitella koko leivinalustallekin. No, enpä muistanut mutta myt näyttää siltä että juuri sopiva koko sille jäi sittenkin! :D ja täytyy vielä kommentoida, että meillä taas nuo häät siirtyvät vuosi vuodelta, kun aina on muka muita rahanreikiä niin paljon.. :) mutta yhtäkaikki, kyllä tuollainen leivinalusta helpottaa leipomista todella paljon..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävipäs sulla tuuri! :D Täytyy itsekin sitten joskus muistaa (mahdollisessa) uudessa keittiössä jättää tilaa leivinalustalle.

      Poista

Instagram

Sisällön tarjoaa Blogger.