DIY: Wire basket - metalliverkkokori

Mikäköhän tuon nimi oikeasti olisi suomeksi?

Tällaista on pitänyt jo jonkin aikaa yrittää itse tehdä, kun kaupoissa kivat korit on usein ihan kohtuuttoman hintaisia. Ja tokihan aina omatekemä on hienompi.

Lähdin ihan itse rautakauppaan (okei kävin Puuilossa) hakemaan 25 metriä rappausverkkoa ja raijasin sen kotiin. Okei, J kantoi sen autosta sisälle. Sitten saikin ihmetellä, että miten niitä koreja tuosta verkosta saisi taiottua. Kun pääsi jyvälle ideasta, se olikin harvinaisen helppoa. Solmin ensimmäisen korin reunat rautalangalla yhteen ja ihan nätti siitäkin tuli. J kuitenkin vinkkasi ehkä helpommasta ideasta ja teki itse prototyypinkin siitä.

DIY: Wire basket - metalliverkkokori

DIY: Wire basket - metalliverkkokori

DIY: Wire basket - metalliverkkokori

DIY: Wire basket - metalliverkkokori

Kori pysyi hyvin kasassa, kun vain taivutti metalliverkon päitä toistensa välistä. (Tästä en tajunnut ottaa kuvaa, mutta voin kuvata seuraavaa koria tehdessäni, jos joku haluaa tarkemman selvityksen.) Perfektionistina kokeilin kuitenkin vielä siistiä omaa koriani ja väänsin nuo taivutetut verkonpäät toistensa ympärille punoksiksi.

Tuossa alla olevassa kuvassa näkyy oikealla rautalankaversio ja vasemmalla verkonpäistä punottu. Ei niissä kauheasti eroa näy, etenkään jos hieman kauempaa katsoo.

DIY: Wire basket - metalliverkkokori

Oon ihan fiiliksissä näistä. Näillä saa niin kivaa ilmettä esimerkiksi tuonne tv-tason väliin ja keittiön vielä keskeneräisiin kaappeihin. Niistä parista kaapista kun puuttuu edelleen ovet, eikä ne noin ole ollenkaan käyttökelpoiset.

Piia

Olen 23v. web-suunnittelija, kotona 2 kissaa ja 1 mies. Eka oma kämppä ostettiin loppu vuodesta 2013 ja nyt seuraillaan blogissa sitten sen remontointia ja sisustusta.

8 kommenttia:

 1. Aivan huippuhienot! Laita ihmeessä tarkempia ohjeita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ohjeita löytyy kyllä jonkun verran, jos hakee googlella DIY wire basket, mutta voisin tosiaan omia ohjeita ja vinkkejäkin vielä klirjoitella. Otan seuraavan korin kohdalla hiukan vaihekuvia havainnollistamaan tekniikkaani :)

   Poista
 2. Ihan mahtava idea ja toteutus! Tällaisia kaipaan langoille. Kiitos ja eikun mies rautakauppaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu langat näyttävätkin varmasti tosi kivoilta metallisessa korissa, ihana kontrasti pehmeän ja kovan välillä :)

   Poista
 3. Onpa upeita! Samantyylisiä olen itsekin ihaillut kaupassa ja todennut omalle kukkarolle liian kalliiksi. Meiltä löytyis hei tota verkkoakin.. Pitääpä näyttää huomenissa miehelle, josko innostuisi vääntämään rautalangasta! ;) Kiitos siis ideasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti miehesikin innostuu ;)

   Poista
 4. Voi vitsi miten kivat! Pitää varmaan itsekin testata korin tekemistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kannattaa, tuo on mukavaa puuhastelua ja niin helppoa :)

   Poista

Instagram

Sisällön tarjoaa Blogger.