Ihan ekat remppasuunnitelmat

Todellisuudessa aloin ideoimaan asunnon uudistusta jo ennen, kuin se oli meidän. Minulle oli alusta asti selvää, että lautalattiasta oli saatava valkoinen. Mun paremmalla puoliskolla oli hiukan ajatusta, että lattiasta tehtäisiin sellainen läpikuultava valkoinen, mutta sain onnekseni pitää pääni tässä asiassa ;) Pääsen siis maalaushommiin.

Kuva: Alvhem

Maalaushommiin päästään myös seinien kanssa, vaikka ensin ne on kyllä hiottava. Seinissä on nyt sellainen struktuuripinta, josta en välitä, en sitten yhtään! Lisäksi kämpästä löytyy tällä hetkellä viininpunaista ja vaaleansinistä seinää, jotka eivät ihan istu toivottuun värimaailmaan. Ajatuksena olisi maalata seinät sellaisella vaaleanharmaanruskealla, lämpimän harmaalla, hiekan värillä vai mikä sille mahtaisi olla oikea termi.

Kuva: Suomen Asuntomessut
Kuva: Suomen Asuntomessut

Keittiössä odottaakin sitten hieman suurempi projekti. Saa nähdä tuleeko se onnistumaan ;) Edellinen asukas oli jo hieman aloittanut keittiön takaseinän rappauksen irroittamista. Sieltä paljastuu upea tiiliseinä. Mieheni piti minua hulluna, kun kerroin, että se tiiliseinä on saatava sieltä osittain näkyviin. Koska mä haluan! Tehtiin sitten sopimus, että minä piikkaan seinän auki sillä aikaa, kun mies remppaa parin kuukauden aikana koko muun asunnon ;) Nyt täytyy vain toivoa, että rappaus suostuu irtoamaan edes jotenkin fiksusti. Siitä tulisi meinaan niin upea yksityiskohta, jos sen saisi onnistumaan.

Muuten keittiössä ei sitten tarvitsekaan kovasti rempata. Lähinnä pientä fiksausta, kuten työtason öljyäminen ja vanhojen kaappien siistiminen. Tällä hetkellä keittiön takaseinällä ei ole ollenkaan yläkaappeja. Pidän itsekin siitä avoimena, mutta muutaman yllätys sinne olisi tarkoitus väsätä. Niistä lisää myöhemmin.


"Hiukan" photoshopattuja kuvia myynti-ilmoituksesta


Sitten vielä kylppäri. Tämän asunnon murheenkryyni. Kylppäri on sellainen perus, pieni koppero, joita tämän ikäisissä asunnoissa usein on. Kylppäri on tällä hetkellä suoraan sanottuna aivan hirveä. Mutta ei sitä viitsi kokonaan uusiksikaan laatoittaa, koska asuntoon on tulossa putkiremppa. Niinpä päätimme turvautua kaakelimaaliin ja hieman raikastaa sen avulla kylppärin ilmettä. Ei hajuakaan miten se tulee toimimaan tai miten sellainen pinta kestää kulutusta, mutta se nähdään sitten. Joka tapauksessa se tulee olemaan väliaikainen ratkaisu ja sen avulla kylppäristä saadaan hetkeksi siedettävän näköinen.

Suunnitelmat on kovat ja niitä on paljon, kaikkia ajatuksia ei millään saa "paperille" kerralla, joten kirjoittelen niistä lisää vielä monta monta kertaa. Onhan tässä vielä aikaa suunnitella, ennen kuin päästään asunnon kimppuun konkreettisesti!

Piia

Olen 23v. web-suunnittelija, kotona 2 kissaa ja 1 mies. Eka oma kämppä ostettiin loppu vuodesta 2013 ja nyt seuraillaan blogissa sitten sen remontointia ja sisustusta.

1 kommentti:

Instagram

Sisällön tarjoaa Blogger.