Putkiremontti - alustavia suunnitelmia


putkiremontti, suunnitelmiaputkiremontti, suunnitelmia




Kun on pari päivää maannut sängyn pohjalla korkeassa kuumeessa, voi ekan "melkein terveen päivän" käyttää putkiremppasuunnitelmiin (oik. urakoitsijan versio, vas. mun suunnitelmista tällä hetkellä paras), eikö? Ei ainakaan fyysisesti tullut rasitettua itseä liikaa, henkinen puoli onkin ihan toinen asia.

Kuka vatipää nuo vaihtoehdot peilikaapeista, suihkuseinistä, naulakoista yms. on valinnut? Ne on ihan järkkyjä kaikki, vaikka eivät ole edes valmistajan edullisimpia. Etenkin nuo kuvassa näkyvät naulakot ja wc-paperiteline, noista tulee mieleen vain ala-asteen vessat.

putkiremontti, suunnitelmia

Laattavaihtoehdot on ihan ok, toki naapurin rouvien mielestä turhan tylsät ja kalseat. Tuon ylläolevam tummanharmaan/valkoisen lisäksi löytyy vaaleanharmaata ja ruskeaa. J tykkäsi ehkä eniten tuosta tummasta, itse taas kallistun vaaleanharmaan kannalle. Ajattelin jo, että siihen olisi kivempi yhdistää tummia tekstiilejä ;)

putkiremontti, suunnitelmia

putkiremontti, suunnitelmia

Peilikaappi, suihkuseinä/verho ja lamppu ovat suurimpia murheenkryynejä tässä mallikylppärissä, jonka urakoitsija oli meille toteuttanut. Lamppu on kuulemma helposti vaihdettavissa upotetuiksi spottivaloiksi ja sellaiseen sen haluaisin vaihtaa, jos se ei ole kovin suuri kustannus. Suihkuseinä on vielä täysin auki suunnitelmissani. En tykkää ollenkaan tuon seinä-verhoyhdistelmän klohmosta ulkonäöstä. Toisaalta annetut suihkuseinävaihtoehdot olivat joko törkykalliita tai epäkäytännöllisiä.

Katsokaa nyt tuota peilikaappia. Tuo on sentään paras annetuista vaihtoehdoista ja tuokin on ihan hirveä. Tollasia peilikaappeja oli ehkä 90-luvulla. Valmistajan valikoimasta löytyy kuitenkin myös hiukan modernimpi vaihtoehto. Miksei tätä annettu meille vaihtoehdoksi? Aion suostutella urakoitsijan vaihtamaan ainakin meidän kaapin tuollaiseen tyylikkäämpään malliin. Eikä edes ole hinnassa huimasti eroa, itse asiassa luulen että tämä mun vaihtoehto on edullisempi kuin tuo yllä olevassa kuvassa esiintyvä. Toki tässä ei ole peilejä kummallakin puolella ovea, mutta kuka tarvitsee peilejä kaapin sisällä?

putkiremontti, suunnitelmiaputkiremontti, suunnitelmia

Urakoitsija väittää ettei meidän (taloyhtiön) laskelmissa ole allaskaappia tällä hetkellä ollenkaan. Kumma kun siitä on puhuttu kuitenkin koko suunnittelun ajan. Viime kokouksessa he lupasivat selvittää asiaa ja toivon mukaan nyt ymmärtävät lisätä sen sinne vakiovarusteeksi. Pienessä kylppärissä on muutenkin vähän säilytystilaa, joten eiköhän lähes jokainen sen allaskaapin kuitenkin aio hankkia. Allaskaappi ja lavuaari olivat muuten yhdet niistä harvoista, jotka näyttivät jo mallikylppärissäkin ihan ok:lta.

Tungin tuohon omaan suunnitelmaani vielä yhden korkean, kapean kaapin. Sellaisen saa edullisesti vaikka Ikeasta. Leveyttä sillä on vain 30cm ja laskin myös, että se mahtuu suunnittelemaani paikkaan, vaikka pesukone olisi nykyistä 40cm suurempi (60cm). Saa nähdä mitä urakoitsija tästä suunnitelmastani tykkää.

Loppuun vielä yksi fiilistelykuva, tässä kylppärissä on mielestäni onnistunut ratkaisu putkirempan jäljiltä.

putkiremontti, suunnitelmia

Ps. Floorplanner on ihan ehdoton apuväline tässä suunnittelussa, kannattaa käydä kokeilemassa. Ei sillä tarvitse pelkkää kylppäriä suunnitella, voi pistää koko kodin sisustuksen ihan uusiksi ;)

Piia

Olen 23v. web-suunnittelija, kotona 2 kissaa ja 1 mies. Eka oma kämppä ostettiin loppu vuodesta 2013 ja nyt seuraillaan blogissa sitten sen remontointia ja sisustusta.

3 kommenttia:

  1. "Kuka tarvitsee peilejä kaapin sisällä?"
    Pitkää tukkaa laittaessa, että näkee takatukan niin et kädet on vapaana!

    Ja allaskaappi on must, piilottaa putket ja antaa hyvää tilaa esim. siivouskamoille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm tota J:kin yritti selittää.. En tiedä kyllä mistä se noi pitkät hiukset keksi.

      Poista
  2. Kiitos vinkistä, täytyy tuota suihkuseinäasiaa ainakin tutkia! :)

    VastaaPoista

Instagram

Sisällön tarjoaa Blogger.